onsdag 13 augusti 2008

Så mkt att göra, så lite tid

Jag har alltid hört av andra att när man har hus så har man alltid ngt som behöver göras och jag har aldrig tänkt på det närmare. Just nu känns det som jag har miljoner saker jag behöver göra... Skåpet sliter jag på med det känns i alla fall i händer o armar :-) Jag fick ta ett break från det igår och klippte vår gräsmatta för det började likna en åker, speciellt vid det nylagda gräset där det växt så olika mkt. Jg fick klippa 2ggr först på det högsta sen på det lägsta och ändå stannade gräsklipparen flera ggr för att gräset var för högt.

Vår trimmer behöver ny tråd och har behövt det i flera veckor nu så inte är det fint runt kanter mm.

Jag ska flytta våra pijoner (stavas det så?) de sitter nu i en rabatt närmast huset vilket jag tycker är enormt irriterande då det blir super svårt att hålla i ordning när man inte kan gå runt. Jag drar mig lite för att sätta ner spaden främst för att de är så stora och uppväxta att jag är rädd att skada dom så de kanske inte överlever :-( FARMOR HJÄLP!!

Sen skulle häcken behöva sig en omgång... rensning och klippas ner

Sen är det allt det där som hör vardagen till, tvättning som skulle behövas x antal maskiner men eftersom vädret är lite som det är så kan jag bara ta ngn maskin i taget då det är ont om torkplats här på Torpet.

Vårt vackra skrivbord som står på altanen o väntar, kyrkbänken ojojoj
Behöver flytta en massa saker till stan...
Målning invändigt o utvändigt
Hann inte med ngt förråd
Måla staket en gång till, skruva i resent av skruvarna och fixa grindarna som satt sig lite

Ja listan kan göras lång... vart ska man börja? lite stressad över att det snart är vinter... för visst känns det som sommaren är över och nu går vi mot kalla o mörka tider igen. Visst är vintern mysig med gnistrande snö, brasor och rosiga kinder men det känns inte som man fått ladda upp med solljus speciellt mkt i år eller är det bara jag som missat det fina vädret??

Nej usch det blev nästan lite deppigt inlägg... Det positiva med allt är att man behöver aldrig fråga sig vad vi ska hitta på för det finns som sagt alltid ngt att göra.

Älskling när du läser det här på jobbet så känn dig inte stressad hahaha
Puss på dig ÄLSKAR DIG!! (min man får mina inlägg i mobilen om ni undrar)

Nu till den stora frågan... vad ska jag göra idag?? ;-)

5 kommentarer:

Hanna i Det stora grå huset sa...

Ja du Linda. Jag känner igen allt som du beskriver.
Mycket att göra, och ingen tid. Men så är det ju när manhar smått också.
Man får väl prioritera. Och det som inte är måsten måste ju vara nöjen? Så då är de väl kul att göra? Som möbelrenovering? Så tänker jag. men tvätten, den är ju inte så himla nöjsam... Och med 6 pers efter en veckas magsjuka så kan du kanske tänka dig tvättberget...Haha! Och här sitter jag...

Hur som helst. Pionen. Om du flyttar den är det nästan garanterat att den inte blommar nästa år. De gör så. Men oftast tar de sig, men som sagt, det tar sin lilla tid...


Må så gott!
Kram Hanna

Förresten... vad blev det att göra?

Susanne sa...

Låter precis som här hemma. Jag har maxade projekt och stora visoner men jag får ingenting gjort ;-) Lite snott från Peps Persson där. Hur som helst. Pioner kan vara lite kinkiga att flytta. Se till att jorden är lucker och fin när du planterar om. Råd från en som provat. :-)
Jag har upptäckt en ny oväntad effekt med trimmer...man kan kapa av huvudet på mördarsniglar. Var täckt av snigelslem och gräs sist jag trimmade. Tjohopp!
Kram
//Susanne

Nicolinas boning sa...

Jag blir nästan anfådd när jag läser ditt inlägg om allt som måste göras även hos dig.
Du får ya en sak i taget...och det som inte hunnits med i år finns ju alltid kvar till ett annat år.
Jag håller med dig om solen som inte alls har gett speciellt mycket energi att ladda batterierna för hösten med!!!
Jag lovar att när ungarna börjar skolan så kommer det vackra vädret fram igen:-)
Bor ni inte permanent i torpet,eller är det "bara ett fritidsboende"?
I slutet på ditt inlägg började jag fnissa högt för mig själv...för jag har skrivit ett speciellt till min man i dag...bara för att slippa hans uppstressade kommentarer;-)
Kramar/Birgitta

Ullis/Leva på landet sa...

Känner igen det helt. Förstår inte att allt ska göras på en gång. När man har fäör mycket blir det oftast inget gjort för man vet inte var man ska börja. Ta det lugnt. Allt blir gjort så småningom.

Kram Ullis

Gårdsromantik sa...

Precis sådär känner jag det nu när vi skall flyttstajla inför försäljning.

Jag vet inte hur mycket vi slängt och kört tillstugan - det blir liksom bara stökigare och stökgare.

Får se när det vänder.

Kram Maud