onsdag 14 januari 2009

Njut av det lilla

Tack alla ni för tips och råd :-)
Jag vill förtydliga att jag inte är deprimerad och djupt olycklig.
Ja visst jag har områden som jag känner mig mindre lyckad med men de ligger i framtiden att åtgärda.
Däremot grundas dessa funderingar mer från det att jag ser och
läser hur enkelt vissa har det att hitta sina smultronställen eller att bara
känna lycka av de små sakerna i livet.
Jag vill veta hur?!
Som person är jag lösningsorienterad och behöver en destination och när jag inte har det
blir jag vilsen.
Som tex att sitta på en bänk och titta på fåglar och lyssna på fåglarnas kvitter kan för många
ge en fridfullhet men i mitt fall föds genast den där rastlösheten som undrar... jaha och hur länge ska jag sitta här? Vad händer sen?

Vill alltså lära mig att bli mer tillfreds och hitta lyckan i det lilla.
Njuta av att bara vara still och inte veta och ha en plan för allt hela tiden...
inte känna mig som en slav av mina checklistor :-) hehe även om jag älskar dessa.
Struktur mina vänner är min vapendragare men också som jag känner nu en fiende i vissa fall.

Egen tid ja det har jag insett ligger högt på listan och jag ska prata om min man som även han sitter fast i sitt ekorrehjul om hur vi ska få till det.

Är det ngn av er där ute som lärt er stanna upp och som har nga tips på hur man ska göra??

Kram alla goa där ute

10 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Checklistor gjorde jag också i massor förr, men det har jag nästan helt slutat upp med. Hände något konstigt när jag fyllde 40. Jag som alltid haft superkoll på allt både med och utan mina listor, börjar att tappa bort saker och glömma en hel del. Till en början väldigt frustrerande, men nu för tiden så tycker jag det är skönt och det gör ju inte så mycket. Jag mår mycket bättre och känner mycket mindre stress.

Kramar Ullis

Lallis - liv och leverne sa...

Oj nä.. då undrar jag vad folks skulle tro om mig som ofta skriver om olika livsfilosoferingar.
Även om man inte är deprimerad så måste man ju kunna tänka och fnurla lite:)
Nej, det är inte alltid så lätt det där med egentid.
Jag är ju själv med barnen.
Ja.. de bor varannan vecka här , men jag är aldrig barnledig helt då de den senaste tiden bara har bytt av varandra pga att vi bor så trångt(letar större och har faktiskt hittat ett radhus..*jippie*)
.
Men jag kommer ihåg att även när man bodde två vuxna under samma tak så fick man verkligen sätta sig ner och prata och planera in den där tiden.
Gör det, för det behövs!

Kramar till dig från mig.
/Lallis

Beas barnslikheter sa...

Jag förstår precis hur du tänker. Jag känner likadant och är slav under checklistorna och mina egna grubblerier.

Jag blir också rastlös om jag sitter på en parkbänk.

Däremot försöker jag finna lyckan i att SKAPA...så där är nog mitt lyckohål...och jag får ganska mycket egentid av maken då han avlastar bra så då får jag många tillfällen att känna mig rätt ok. Fast...i perioder är det svårt att varva ner självklart...man vill göra så mycket, kämpa efter mycket.

Jag tror att du också har en sådan kanal, fast det är inte alltid man hittar den på en gång. Kanske är du en person som skulle bli lycklig hängandes på sidan av en hög klippa på väg upp mot toppen...eller genom att cykla riktigt riktigt fort...eller genom att fördjupa dig inom bakning och riktigt få knåda degar och komponera egna recept...eller arbeta ideellt i en hjälporganisation där du verkligen behövs.

Oavsett vad...så tror jag att man hittar sin sak till slut. Men...mitt under barnbruset så tror jag inte att det finns så stor chans att man finner det där BORTOM själva föräldraskapet.

Under tiden får man väl då "nöja sig" med ens barns underbara skratt...precis som du beskriver så ljuvligt.

Jag kan rekommendera en "tacksamhetsdagbok" som jag gjorde i flera år. Köp ett litet fint anteckningsbok och en underbar penna. Lägg dem på ditt sängbord och varje kväll...innan du lägger huvudet på sängkudden...så skriver du ner fem saker som har varit bra med dagen.

Det kan vara:
- sonens leende
- att jag kommer i mina jeans nu
- att vi inte fått magsjuka
- att vårlöken slagit ut
- att jag äntligen ringde det där samtalet

Det är ett jättebra sätt att fokusera sin lycka innan man somnar och gör att man tänker på de sakerna innan man somnar.

Vid stunder när man känner sig nere så är det bara att bläddra lite i den boken så känner man sig genast lite lyckligare. :-)

Ha en underbar fredag!

Kram Bea

Galleri Hönshuset sa...

Hej.
Lappar har jag överallt, men faktiskt nuförtiden på en massa roligt som jag ska göra...Och då känns allting genast mycket lättare.

Alla måsten gör jag så fort jag bara kan, brukade "göra det en annan gång"...men jag tar tag i saker o ting på en gång o det är sååå skööönt för då har jag iaf mycket lättare att njuta av det goda och av det som jag kan vara tacksam över. Och nu menar jag sånt son ex. lappar som ska fyllas i osv...

Jag kan fortfarande ibland känna att jag inte åstadkommer nånting...Hellöjligt, jag vet, men det jag gjorde, som är viktiga ämnen för mig, var att jag o min man skaffade oss ett fadderbarn. Då började jag känna att jag gjorde nånting konkret: Ja, det hjälpte mig väldigt mycket. Har alltid varit världsförälder, men jag kände att det måste vara nånting mer, nånting mer konkret.

Jag brukar, för att få mer lugn och harmoni hemma,och egen tid, strunta i om barnen inte lägger sig exakt klockan åtta på kvällen...vad gör det om dem ligger i sin säng o tittar på en film istället...Så länge dem går upp på mornarna o inte är trötta så....Jag tror många lägger ner mycket energi på att hela tiden tänka att: oh nej vi har inte gjort det o det, klockan är sååå mycket, fort nu ungar...Det där har jag slutat med. Också såååå skööönt =)

Ska man ha lappar, köp POST-IT...Så länge dem hänger kvar är det viktigt, men har dem torkat och ramlat ner bakom skrivbordet, var det kanske inte så viktigt iaf =)

Oj vad jag rabblar på....men jag förstår vad du menar, Tack, det här va rena rama terapin för mig. Hoppas du förstår lite av mitt rabbel iaf =)

ha det gott. Kram Pirre

Anonym sa...

Hej!

Jag är ute efter Rice måtten som du hade tävling om för ett tag sedan. Var har du köpt dem ifrån?? Jag är helt frälst i dessa mått och skulle bli skäla glad om du kan säga var du har fått dem ifrån.
Jätte fin blogg sida du har!

Må gott!

//Cissi, Enkelheten

Mia sa...

Hej!

Villket fint torp ni har, det ser jätte mysigt ut :0)
Jag älskar Dalarna! Min mamma var därifrån så varje sommar under min uppväxt reste vi ner för att tillbringa en del av sommaren där. Träffa mormor & morfar, mostrar,morbröder och kusiner.
Nu gick min mamma hastigt bort i cancer för 2 1/2 år sedan, men det känns viktigt att vi syskon försöker hålla kontakten med våra kära nere i Dalarna iom att "vår naturliga länk" är borta.........
I somras skulle jag och mina systrar med familjer bila ner till Öland med husvagn, så på väg ner gjorde vi ett stopp i dalom. Vi bodde på en liten mysig camping i Tällberg!! Vi hade några underbara dagar där och träffade lite släkt och återupplevde gamla minnen.....då var det 10 år sedan jag varit ner till dalarna sist.....

Ha det så gott!

Hälsningar Mia

Ullis/Leva på landet sa...

Hoppas att allt är bra med dig och att ni fått massor gjort i helgen. Du har något inne hos mig.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Hanna sa...

Tack för titten, fin blogg.
Hanna
blommorifonstret.blogspot.com

Hanna sa...

fin blogg, tack för titten!
Hanna
blommorifonstret.blogspot.com

Anonym sa...

h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片